Wednesday, 29 January 2014

Kajian : Majoriti mahukan Khalid Ibrahim kekal sebagai MB selangor #PKRKacauBilau @anwaribrahim @AzminAli

Dalam undian yang dilakukan oleh The Star terhadap 2,125 pengundi muda yang bermula jam 8 pagi 43% mahukan Khalid Ibrahim dikekalkan sebagai menteri besar Selangor.

Mendapat tempat kedua adalah Ahli Parlimen Pandan, Rafizi Ramli pula mendapat sebanyak 24 peratus dengan undian sebanyak 497 undi.

Sementara Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang beriya-iya untuk menjadi calon pilihan raya kecil itu hanya mendapat 21 peratus atau 450 undi dan menduduki tempat ketiga.

Ahli Parlimen Gombak, Mohamed Azmin Ali pula menjadi pilihan terakhir dengan 91 undi atau 4 peratus dari keseluruhan pilihan.

Ini menunjukkan yang mengundi Anwar Ibrahim hanya penyokong setianya sahaja sedangkan rakyat Selangor sendiri tidak mahu Anwar Ibrahim yang penuh dengan masalah moral menjadi menteri besar.

Sementara itu Pas memberi kata dua kepada Anwar Ibrahim supaya jangan ganggu kerusi menteri besar dan Anwar nak bertanding dimana pun dia boleh bertanding.

Pemuda Pas Selangor akan memboikot kempen prk Dun Kajang yang ditandingi oleh Anwar Ibrahim dan rakyat akan lihat ketegasan Pas dalam hal ini adakah berdiri teguh dengan pendirian atau terpaksa mengikut telunjuk Anwar Ibrahim.

Bagi DAP pula mereka sebenarnya tidak sukakan Anwar Ibrahim kerana mereka tahu bagai perilaku Anwar Ibrahim tetapi demi untuk 'membunuh' umno mereka terpaksa setuju dengan setiap perbuatan dan tindakan Anwar Ibrahim.

No comments:

Post a comment