Friday, 6 January 2012

Hak Allah VS Hak Asasi Manusia

 
Masih ingat lagi dengan isu seksualiti merdeka yang dipelapori oleh Ambiga dan disokong penuh oleh Majlis Peguam serta personaliti panas menjelang 9 hb ni Anwar Ibrahim. Mereka cuba menghalalkan 4 golongan utama songsang ini iaitu HOMOSEKSUAL. BISEKSUAL, TRANSGENDER dan LESBIAN. Semuanya atas satu slogan iaitu Hak Asasi Manusia.

Kesempatan yang ada, Abu Ubaidi ingin ketengahkan 5 perkara yang bertentangan antara Hak Allah dan Hak Asasi Manusia :
  1. Manusia adalah hak mutlak Allah SWT tetapi dalam doktrin Hak Asasi Manusia menyatakan bahawa setiap manusia adalah hak mutlak dirinya.
  2. Setiap manusia terikat dengan batasan syariat Allah SWT tetapi dalam pegangan Hak Asasi Manusia jelas menyatakan manusia adalah bebas dengan hak dirinya masing-masing.
  3. Allah melarang manusia melakukan perbuatan mengikut hawa nafsunya seperti melakukan aktiviti gay, lesbian dan zina. Dalam Hak Asasi Manusia, dengan jelas menyatakan manusia bebas untuk melayan hak hawa nafsu dan keinginan fitrahnya. Justeru aktiviti gay, lesbian dan zina secara redha adalah hak bagi setiap individu itu sendiri.
  4. Agama yang diredhai Allah supaya manusia menganutinya adalah agama Islam. Namun dalam Hak Asasi Manusia mereka menganggap semua agama adalah sama sahaja dan tidak ada yang lebih antara satu sama lain.
  5. Wanita Islam wajib menutup auratnya kecuali muka dan kedua tapak tangan. Tetapi atas prinsip Hak Asasi Manusia wanita semuanya bebas berpakaian mengikut keinginan dan kehendaknya kerana itu adalah hak mereka.
Kenyataan Majlis Peguam Negara pada 2 November 2011 menyatakan "Jika Malaysia hendak dihormati mengamal demokrasi, negara ini perlu berhenti menganggu dan memberi ruang kepada kumpulan seksualiti minoriti". Siapa dibelangkang Majlis Peguam Negara? Tidak lain Ambiga Sreenevasan yang mana ketika perhimpunan Bersih 2.0 ramai pemimpin PAS turut serta berdemo dibelangkangnya.

No comments:

Post a comment